Άμεση αποστολή σε όλη την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση

1001 ΓΕΥΣΕΙΣ

Ξηροί καρποί και εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη αποτελεί μια περίοδο στη ζωή της γυναίκας, όπου οι διατροφικές επιλογές της επηρεάζουν άμεσα και έναν ακόμη άνθρωπο. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να ακολουθεί ένα υγιεινό διαιτολόγιο για να διατηρείται τόσο η ίδια, όσο και το μωρό της υγιές, προσφέροντάς του όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αναπτυχθεί σωστά.

 

Η ισορροπημένη διατροφή είναι το κλειδί για μια απαιτητική διατροφικά περίοδο, όπως αυτή της εγκυμοσύνης. Η προσθήκη των ξηρών καρπών σε ένα υγιεινό διατροφικό πλάνο αποτελεί σίγουρα μια καλή και ασφαλή επιλογή για την πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών για την υγεία. Είναι εντυπωσιακό πως ακόμα και μια μικρή ποσότητα ξηρών καρπών της τάξης των 30 γραμμαρίων εβδομαδιαίως μπορεί να ωφελήσει τόσο τη μητέρα όσο και το έμβρυο.

 

Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία των ξηρών καρπών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

 

Ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα κουκουνάρια, τα φιστίκια και τα φουντούκια παρέχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Οι ξηροί καρποί είναι γεμάτοι με πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και άλλα υγιή θρεπτικά συστατικά (φυτικές ίνες, βιταμίνη Ε, φυτικές στερόλες και L-αργινίνη) που βοηθούν στη μείωση του κινδύνου πολλών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της υπέρτασης, του διαβήτη και του οξειδωτικού στρες. Επιπλέον, η καθημερινή κατανάλωσή τους συμβάλλει στην καλή μνήμη και στις γνωστικές λειτουργίες του ατόμου.

 

Γενικά, οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε φυλλικά οξέα και λιπαρά, όπως τα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη νευρική ανάπτυξη. Αυτά τα λιπαρά μπορούν να ληφθούν μόνο από τη διατροφή μας, καθώς το σώμα μας δεν μπορεί να τα συνθέσει και ως εκ τούτου χρειάζεται να τα λαμβάνουμε από τη διατροφή μας. Οι απαιτήσεις σε ωμέγα-3 λιπαρά αυξάνονται στις έγκυες γυναίκες, διότι αναλαμβάνουν βασικό ρόλο στο βάρος γέννησης των νεογνών και στην κινητική και γνωστική ανάπτυξη του παιδιού.

 

Πώς οι ξηροί καρποί βοηθούν στη βελτίωση των νευροψυχολογικών λειτουργιών του παιδιού;

 

Η κατανάλωση ξηρών καρπών κατά την πρώιμη εγκυμοσύνη μπορεί να βελτιώσει τη νευροψυχολογική ανάπτυξη του παιδιού. Έχει αποδειχθεί ότι τα παιδιά των οποίων οι μητέρες κατανάλωναν κατά μέσο όρο 74 γραμμάρια ξηρούς καρπούς την εβδομάδα, κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, έχουν καλύτερη μνήμη και συγκέντρωση από τους συνομήλικούς τους. 

 

Το φυλλικό οξύ είναι επίσης σημαντικό κατά την πρώιμη φάση της εγκυμοσύνης, καθώς η βιταμίνη Β βοηθά στον σχηματισμό του νευρικού ιστού. Η ανεπάρκεια φυλλικού οξέος μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές γενετικές ανωμαλίες στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη. 

 

Ακόμα, οι ξηροί καρποί περιέχουν πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία συνδέονται με μια σειρά από φυσιολογικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της έκφρασης γονιδίων, της διατήρησης της σύνθεσης της κυτταρικής μεμβράνης και της ρύθμισης των μεμβρανικών καναλιών και πρωτεϊνών. Επιπλέον, έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, η οποία είναι ιδιαίτερα ευεργετική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

 

Η επαρκής ημερήσια πρόσληψη ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είναι σημαντική για τη βελτίωση της συμπεριφοράς, της προσοχής, της συγκέντρωσης, της μνήμης και των μαθησιακών ικανοτήτων στα παιδιά. Ένα χαμηλό επίπεδο ωμέγα-3 του εγκεφάλου του εμβρύου μπορεί να οδηγήσει σε γνωστικά ελλείμματα και διαταραχές συμπεριφοράς όπως άγχος, κατάθλιψη και επιθετικότητα.

 

Στις 1001 Γεύσεις αγαπάμε τους ξηρούς καρπούς. Αγαπάμε τη γεύση τους, την υφή τους, τη φρεσκάδα τους. Βασικό μας μέλημα είναι η ποιότητά τους. Πιστεύουμε βαθιά, ότι όταν αγοράζετε ξηρούς καρπούς από τις  1001 Γεύσεις, πρέπει να αγοράζετε ποιότητα και φρεσκάδα, ειδικά σε μια τόσο όμορφη περίοδο της ζωής σας, όπως είναι αυτή της εγκυμοσύνης. 

Top