Άμεση αποστολή σε όλη την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση

1001 ΓΕΥΣΕΙΣ

Αμύγδαλα: Το μυστικό για ένα καλλίγραμμο και υγιές σώμα

Είναι πλέον γεγονός ότι οι ξηροί καρποί μπορούν πραγματικά να αποτελέσουν μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, εάν καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες, ως ενδιάμεσο γεύμα.

Μεταξύ των ξηρών καρπών, δεσπόζουσα θέση κατέχουν τα αμύγδαλα τα οποία όχι μόνο αποτελούν πηγή υψηλής θερμιδικής αξίας (βιταμίνης Ε, μαγνησίου, ασβεστίου, φυτικών ινών, πρωτεΐνης, καλίου, φωσφόρου, σιδήρου και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων) αλλά αποτελούν και το “μυστικό” για ένα καλλίγραμμο και υγιές σώμα!

Θρεπτική αξία

Το αμύγδαλο είναι ο καρπός της αμυγδαλιάς. Τα αμύγδαλα εμφανίστηκαν στη Μέση Ανατολή, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σήμερα ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο.

28 γραμμάρια, ή μία χούφτα από αμύγδαλα περιέχει:

Φυτικές ίνες: 3,5 γραμμάρια.

Πρωτεΐνη: 6 γραμμάρια.

Λίπος: 14 γραμμάρια (9 εκ των οποίων είναι μονοακόρεστα).

Βιταμίνη Ε: 37% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.

Μαγγάνιο: 32% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.

Μαγνήσιο: 20% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.

Περιέχουν επίσης ένα αξιοπρεπές ποσό χαλκού, βιταμίνης Β2 (ριβοφλαβίνη) και φωσφόρου.

 

Επίδραση στο σωματικό βάρος και τον κορεσμό

 

Τα αμύγδαλα έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Τόσο οι πρωτεΐνες όσο και οι φυτικές ίνες είναι γνωστό ότι αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βοηθούν τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο πλήρεις και έτσι να καταλήγουν να καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες!

 

Σε μια σχετική μελέτη που πραγματοποιήθηκε, ζητήθηκε από τα άτομα που συμμετείχαν, να καταναλώνουν 60 γραμμάρια αμύγδαλα ημερησίως, χωρίς να αλλάξουν τις υπόλοιπες διατροφικές τους συνήθειες. Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι τα άτομα αυτά όχι μόνο δεν πήραν βάρος, αλλά μείωσαν τις ποσότητες από τις άλλες τροφές που κατανάλωναν και αύξησαν την πρόσληψή τους σε μαγνήσιο και βιταμίνη E!

 

Τα αμύγδαλα, με το συνδυασμό πρωτεΐνης και φυτικών ινών που περιέχουν, κράτησαν τα άτομα της μελέτης περισσότερη ώρα σε κορεσμό από ότι πριν. 

Η κατανάλωση 10-20 αμυγδάλων κατά τη διάρκεια την ημέρας ως ένα ενδιάμεσο σνακ ή ακόμα με γιαούρτι ή θρυμματισμένα σε μια σαλάτα αποτελούν ιδανική τροφή για ένα καλλίγραμμο και υγιές σώμα!

Το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά σνακ μπορεί να σας βοηθήσει να ξεφορτωθείτε το ανεπιθύμητο λίπος και να αποκτήσετε πιο λεπτό και καλλίγραμμο σώμα!

Καταναλώνοντας αμύγδαλα κάνετε ένα πραγματικό δώρο στον εαυτό σας, αφού μειώνεται σημαντικά το κοιλιακό λίπος, αλλά και το λίπος των ποδιών, ενώ χάνετε πόντους από την περιφέρεια της μέσης. Παράλληλα, μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών νόσων, λόγω της μείωσης της χοληστερόλης! Τα αμύγδαλα μπορούν να περιορίσουν την ποσότητα του λίπους που αποθηκεύεται στην περιοχή της κοιλιάς και των ποδιών.

Θα πιστεύατε ποτέ ότι τρώγοντας αμύγδαλα θα κάνετε ένα καλλίγραμμο και υγιές σώμα! Και όμως! Στις 1001 ΓΕΥΣΕΙΣ θα βρείτε τα πιο νόστιμα και τραγανά αμύγδαλα από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς! Ξεκινήστε από σήμερα κιόλας!

Top