Άμεση αποστολή σε όλη την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση

1001 ΓΕΥΣΕΙΣ

5 οφέλη για την υγεία από τα αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα αποτελούν έναν από τους πιο δημοφιλής ξηρούς καρπούς στον κόσμο. Παρά το γεγονός ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά (ωφέλιμα ωστόσο για την υγεία) είναι ιδιαίτερα θρεπτικά, εξαιρετικά υγιεινά και πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα.

 

Ας εξετάσουμε λοιπόν ποια είναι τα 5 διατροφικά οφέλη των αμυγδάλων για την υγεία βάσει αποδεικτικών στοιχείων!

 

  1. Τα αμύγδαλα προσφέρουν τεράστια ποσότητα θρεπτικών συστατικών

 

Το αμύγδαλο είναι ο καρπός της αμυγδαλιάς. Τα αμύγδαλα εμφανίστηκαν στη Μέση Ανατολή, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σήμερα ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο.

 

28 γραμμάρια, ή μία χούφτα από αμύγδαλα περιέχει:

 

  • Φυτικές ίνες: 3,5 γραμμάρια.
  • Πρωτεΐνη: 6 γραμμάρια.
  • Λίπος: 14 γραμμάρια (9 εκ των οποίων είναι μονοακόρεστα).
  • Βιταμίνη Ε: 37% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
  • Μαγγάνιο: 32% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
  • Μαγνήσιο: 20% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
  • Περιέχουν επίσης ένα αξιοπρεπές ποσό χαλκού, βιταμίνης Β2 (ριβοφλαβίνη) και φωσφόρου.

 

  1. Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά

 

Τα αμύγδαλα είναι μια μοναδική πηγή αντιοξειδωτικών. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην προστασία κατά του οξειδωτικού στρες, το οποίο μπορεί να βλάψει τα μόρια στα κύτταρα και συμβάλλει στη γήρανση και την εμφάνιση αρκετών ασθενειών, όπως ο καρκίνος. Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά στα αμύγδαλα συγκεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στο καφέ στρώμα του δέρματος τους. Μια κλινική δοκιμή, που πραγματοποιήθηκε σε 60 άνδρες καπνιστές διαπίστωσε ότι 84 γραμμάρια από αμύγδαλα ημερησίως μείωσαν τους βιοδείκτες του οξειδωτικού στρες κατά 23-34%, σε μια περίοδο 4 εβδομάδων.

 

  1. Τα αμύγδαλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε

 

Η βιταμίνη Ε είναι μία λιποδιαλυτή βιταμίνη που λειτουργεί σα φυσικό αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες. Τα αντιοξειδωτικά έχουν την τάση να συσσωρεύονται σε κυτταρικές μεμβράνες στο σώμα, προστατεύοντας τα κύτταρα από οξειδωτική βλάβη.

 

Τα αμύγδαλα είναι μία μοναδική πηγή βιταμίνης Ε, με μόλις μία χούφτα να παρέχει το 37% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Αρκετές μελέτες έχουν συνδέσει την υψηλότερη πρόσληψη βιταμίνης Ε με χαμηλότερα ποσοστά καρδιακών παθήσεων, καρκίνου και της νόσου του Alzheimer.

 

  1. Τα αμύγδαλα μπορεί να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης

 

Τα υψηλά επίπεδα λιποπρωτεϊνών LDL στο αίμα, επίσης γνωστά ως «κακή» χοληστερόλη, είναι ένας πολύ γνωστός παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Η διατροφή μας γενικά, μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στα επίπεδα LDL και ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι τα αμύγδαλα είναι αποτελεσματικά στη μείωση τους. Σε μια μελέτη 16 εβδομάδων, που πραγματοποιήθηκε σε  65 προ-διαβητικά άτομα αποδείχθηκε ότι μια δίαιτα με 20% των θερμίδων από αμύγδαλα, μείωσε τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης κατά μέσο όρο 12,4 mg / dL. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε, ότι 1,5 χούφτα (42 γραμμάρια) αμύγδαλα ημερησίως μείωσε την LDL χοληστερόλη κατά 5,3 mg / dL, διατηρώντας παράλληλα την «καλή» HDL χοληστερόλη. Οι συμμετέχοντες μάλιστα, έχασαν επίσης το λίπος της κοιλιάς.

 

 

  1. Η κατανάλωση αμυγδάλων μας κρατάει χορτάτους, μειώνοντας τη συνολική πρόσληψη θερμίδων

 

Τα αμύγδαλα έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Τόσο οι πρωτεΐνες όσο και οι φυτικές ίνες είναι γνωστό ότι αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βοηθούν τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο πλήρεις και έτσι να καταλήγουν να καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες! Σε μια μελέτη διάρκειας 4 εβδομάδων με 137 συμμετέχοντες, η καθημερινή κατανάλωση 1,5 χούφτας (43 γραμμάρια) αμύγδαλων μείωσε σημαντικά το αίσθημα της πείνας και την πρόσληψη αχρείαστων θερμίδων.

 

Τι καλύτερο να ξεγελάσετε την πείνα σας με μερικά αμύγδαλα λοιπόν;

 

Στις 1001 ΓΕΥΣΕΙΣ θα βρείτε τα πιο νόστιμα και τραγανά αμύγδαλα από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς! Απλά δοκιμάστε τα!

Top