Αναλαμβάνουμε την παράδοση της παραγγελίας σας σε 1-3 εργάσιμες ημέρες στο χώρο σας!

1001 ΓΕΥΣΕΙΣ

Πώς να αποθηκεύσετε ξηρούς καρπούς & αποξηραμένα φρούτα

Είναι νόστιμα, συντηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, μειώνουν το αίσθημα της πείνας και αποτελούν το τέλειο snack. Τα βάζετε στο μπολ με τα δημητριακά, τα ρίχνετε για έξτρα γεύση σε γλυκές ή αλμυρές συνταγές ή τα καταναλώνετε σαν σνακ στο σπίτι ή το γραφείο. Τα αποξηραμένα φρούτα και οι ξηροί καρποί αποτελούν ένα υπέροχο γεύμα!

 

Είναι απίστευτα υγιεινά και αποτελούν μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και για όσους γυμνάζονται τακτικά. Δίνουν μια μοναδική γεύση σε πολλά γεύματα βοηθώντας να δημιουργήσουμε εύκολα και γρήγορα μια νόστιμη και υγιεινή συνταγή. Ακόμη, παρέχουν πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, καλά λιπαρά, φυτικές πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα.

 

Ποιος είναι όμως ο κατάλληλος τρόπος για να αποθηκεύουμε τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα, ώστε να διατηρηθούν φρέσκα και να παραμείνουν αναλλοίωτα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;

 

Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα, ιδανικά πρέπει να αποθηκεύονται σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος σε κάποιο ντουλάπι, μακριά από το φως του ήλιου και τη θερμότητα.

 

Η διάρκεια ζωής των ξηρών καρπών και των αποξηραμένων φρούτων, ποικίλει επίσης ανάλογα με το πόσο φρέσκα ήταν κατά τη στιγμή της αγοράς τους. Καλό θα ήταν λοιπόν, να αγοράζετε τους ξηρούς καρπούς όσο πιο φρέσκους γίνεται. Αν είναι δυνατόν, δοκιμάστε τους προτού τους αγοράσετε. Τέλος, σας προτείνουμε να μην προμηθεύεστε περισσότερους ξηρούς καρπούς από όσους πραγματικά χρειάζεστε.

 

Η αποθήκευσή τους σε ένα αεροστεγές δοχείο, προτιμότερα γυάλινο, θα βοηθήσει στο να παραμείνουν αναλλοίωτοι και φρέσκοι! Με αυτό τον τρόπο θα κρατήσετε τον αέρα μακριά από τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα και θα τα διατηρήσετε περισσότερο καιρό, ενώ ταυτόχρονα μαζί με τον αέρα θα εμποδίσετε και άλλες μυρωδιές να εισέλθουν και να ανακατευτούν με αυτά!

 

Αν επιθυμείτε να αποθηκεύσετε τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τότε το αεροστεγές δοχείο δεν είναι αρκετό, πρέπει να τα διατηρήσετε στο ψυγείο. Ιδιαίτερα τους θερμότερους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Αποθηκεύστε ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα στην κατάψυξη

 

Εάν συνηθίζετε να αγοράζετε χύμα ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα και δεν γνωρίζετε πότε ακριβώς θα τα καταναλώσετε τότε μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη! Στην πραγματικότητα, τα αποξηραμένα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στον καταψύκτη και μπορούν να παραμείνουν αναλλοίωτα έως και 12 μήνες (εάν φυλάσσονται σωστά).

 

Tips για την αποθήκευση ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων

 

  1. Κρατήστε τα μακριά από άλλα τρόφιμα με έντονη μυρωδιά, όπως κρεμμύδια και σκόρδο
  2. Οι ωμοί ξηροί καρποί παραμείνουν φρέσκοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα
  3. Οι ξεφλουδισμένοι ξηροί καρποί έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής σε σχέση με αυτούς που βρίσκονται ακόμα στο κέλυφος τους

 

Άρα συμπερασματικά, διατηρείτε τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα μακριά από ζέστη και υγρασία. Αποθηκεύστε τους σε αεροστεγή σκεύη (ιδανικά γυάλινα) και αν σκοπεύετε να μην τους καταναλώσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα, βάλτε τους στο ψυγείο. Σε κάθε περίπτωση το ψυγείο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η ιδανική επιλογή!

Top
1