Περιγραφή
Σύντομη ιστορία του σκόρδου:
Υπάρχουν αναφορές για καλλιέργεια του σκόρδου ήδη από το 3.000 π.Χ. Πιστεύεται ότι το σκόρδο καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στην Ασία και μετέπειτα σε όλο τον κόσμο. Στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική το σκόρδο έχει βρει τη θέση του εδώ και χιλιάδες χρόνια για τη θεραπεία πλήθους ασθενειών. Αλλά και οι αρχαίοι πρόγονοι μας είχαν εντάξει στη διατροφή τους το σκόρδο. Πριν από τις μάχες οι Ελλήνες πολεμιστές κατανάλωναν ωμές σκελίδες σκόρδου, καθώς θεωρούσαν ότι αυτό τους έδινε δύναμη και αντοχή για να ανταπεξέλθουν. Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της Ιατρικής, χρησιμοποιούσε το σκόρδο για να γιατρέψει τις παθήσεις του πνεύμονα.
Καλλιέργεια του σκόρδου:
Καλλιεργείται σε στεγνό χώμα και σε περιοχές με πολύ ήλιο. Ως καλλιέργεια δεν έχει πολλές απαιτήσεις και από τη φύση του δεν προσελκύει έντομα. Μεγαλύτερος παραγωγός σκόρδου στον κόσμο είναι η Κίνα με ποσοστό πάνω από 75% σε παγκόσμια κλίμακα.
Σκόρδο γρανουλέ. Τι είναι;
Είναι το τριμμένο σκόρδο σε πολύ, πολύ μικρά κομματάκια. Η γεύση του είναι έντονη, το ίδιο και η μυρωδιά του. Μπορεί να αντικαταστήσει το φρέσκο σκόρδο.
Συντήρηση: Διατηρείται σε ξηρό και δροσερό μέρος, μέσα σε αεροστεγές σκεύος, για 1 χρόνο.
Προέλευση: Ινδία