Περιγραφή
Τα κελυφωτά μας φιστίκια παράγονται στο φημισμένο νησί της Αίγινας. Κάθε Αύγουστο παίρνουμε το καράβι και πηγαίνουμε στην Αίγινα, προκειμένου να είμαστε σίγουροι ότι θα διαλέξουμε το πιο νόστιμο φιστίκι του νησιού. Σε αντίθεση με τα περισσότερα φιστίκια που κυκλοφορούν στην αγορά, τα δικά μας ξηραίνονται απολύτως φυσικά κάτω από τον ήλιο. Με αυτό τον τρόπο αποκτούν μία απαράμιλλη νοστιμιά που αξίζει να εξερευνήσετε!
Σύντομη αναδρομή στην ιστορία του:
Ο καρπός αυτός καλλιεργείται για παραπάνω από 8.000 χρόνια. Πρωτοεμφανίστηκε στη δυτική Ασία και για πολλά-πολλά χρόνια δεν ήταν ένας ιδιαίτερα διαδεδομένος καρπός. Στην Ευρώπη έφτασε πρώτα στην Ιταλία και μόλις το 1880 η καλλιέργεια του διαδόθηκε στις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Το 2017 η παγκόσμια παραγωγή κελυφωτού φιστικιού έφτασε τους 1,1 εκατομμύρια τόνους! Και μάλιστα είναι τόσο δημοφιλής καρπός που έχει αποκτήσει και τη δική του διεθνή μέρα στις 26 Φεβρουαρίου (International Pistachio Day)!
Θρεπτική αξία:
- Τα φιστίκια περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά. Μία χούφτα περιέχει 156 θερμίδες, 3 γραμμάρια φυτικές ίνες και είναι μία από τις καλύτερες φυτικές πηγές βιταμίνης Β6, απαραίτητης για τη ρύθμιση του ζαχάρου στο αίμα.
- Τα φιστίκια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Τα φιστίκια περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά που μας προστατεύουν από τον καρκίνο και από παθήσεις της καρδιάς. Περιέχουν επίσης λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, δύο καροτενοειδή που συμβάλλουν στην υγεία των ματιών.
- Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Τρώγοντας καθημερινά φιστίκια, άρα και φυτικές ίνες, βοηθάμε τη λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος. Ταυτόχρονα η κατανάλωση φυτικών ινών μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.
- Είναι η τέλεια επιλογή για vegans και vegetarians! Με πρωτεΐνη που πλησιάζει το 21%, είναι η ιδανική επιλογή για όσους αποφεύγουν το κρέας και τα ζωικά προϊόντα.
- Τα φιστίκια σας κάνουν χαρούμενους! Αλήθεια! Περιέχουν θειαμίνη, γνωστή και ως “anti-stress” βιταμίνη!
Αυτά τα φιστίκια είναι ωμά (άρα και ανάλατα), χωρίς συντηρητικά και ξένες ουσίες. Έρχονται στο μπολ σας όπως ακριβώς μαζεύονται από το δέντρο.
Συντήρηση : Διατηρούνται σε ξηρό και δροσερό μέρος για 8 μήνες.
Προέλευση: Ελλάδα